Cover-website_izolare-copy_edited.jpg
Izolare_Performance_SAC_MMSN_57A1315_p.jpg
Cover-website_izolare-copy.jpg

+ extra performance-uri: 18, 21 noiembrie

″Izolarea este desprindere, individualizare, separare, singularizare, singurătate, închidere, asediere, descompunere, fracționare, scindare, îngrădire, claustrare, temniță, recluziune, înstrăinare, carantină. Corpul în izolare este un corp liminal, a cărui memorie devine incertă, un corp dinamic, dialectic și în perpetuă transformare. Spațiul devine corp, corpul devine timp și vibrație.

Izolare într-o serie de stări liminale propune un demers performativ, vizual și arhitectural, care conectează fragmente din istoria complexă a Malmaison cu situația corpului din prezent. Aflat într-o criză de redefinire a raportului său cu societatea, moștenirea istorică și pronosticurile incerte despre viitor, corpul performativ propus de artiști este ritualic și tranzitoriu, într-o oscilație instabilă între ceea ce a fost și ceea ce ar putea să fie. 

Pornind de la imagini, interviuri, cronici, mărturii ale corpurilor care au trecut prin Malmaison, instalația performativă explorează fenomenul reconstrucției corporale, al reasamblării într-o nouă identitate. Câteodată afectivă, câteodată cinică și ironică, de multe ori pragmatică și directă, instalația este un potențial organism (dis)funcțional. Lucrarea colectivă sustrage materialul kinestezic al experienței corpului în izolare și îl recalibrează într-un spațiu care-și pierde intenționat caracterul ceremonial, devenind o resursă accesibilă. Memoria spațiului, transpusă în score-uri pulsatile, se reînnoiește constant prin asumarea unor identități străine, care se contopesc cu schimbul de informație dintre performeri și public. 

În Izolare într-o serie de stări liminale mai multe temporalități se suprapun, stări corporale familiare sunt recontextualizate istoric, lăsând loc unor fantezii despre viitor.″
Izolare_Performance_SAC_MMSN_57A1084_p_edited.jpg

Acest demers performativ, vizual și arhitectural ce conectează fragmente din istoria complexă a Malmaison cu situația corpului din prezent este realizat de: Simona Deaconescu (coregrafă), Ramon Sadîc (artist plastic), Justin Baroncea (arhitect), Maria Ghement (arhitectă), Vlaicu Golcea (compozitor), Mihai Burcea (istoric), Bogdan Iancu (antropolog), Ioana Marchidan (performeră), Andrei Bouariu (performer), Georgeta Corca (performeră), Simona Dabija (performeră), Maria Luiza Dimulescu (performeră), Alex Radu (co-autor concept curatorial și producător), Alexandru Andrei (asistență tehnică instalație sonoră).

Instalația conține texte de Egon Balas, Mircea Damian, Augustin Vișa, Corneliu Coposu.

Un proiect coordonat de Laura Trocan (producătoare) și documentat de Cătălin Rugină (director de imagine), Dan Vezentan (fotograf), Daniel Mihail Atudorei (video editor).

Participarea la eveniment se face în condițiile sanitare impuse de legislația în vigoare, la acces fiind necesară prezentarea certificatului verde COVID. Numărul maxim de persoane admise în galerie este de 30. Pe toată durata derulării instalației purtarea măștii de protecție corect (pe nas și pe gură) este obligatorie. Prin participarea la aceste evenimente va exprimați acordul privind apariția în fotografiile și filmările realizate de organizatori (acestea nu vor fi folosite în scop comercial).

 

La intrarea în instalație vizitatorii vor primi un obiect care se atașează de corp. Fiecare obiect conține un număr, un text și un semn grafic. Acestea sunt fragmente de informații care au stat la baza documentării lucrării. Artiștii invită vizitatorii să conecteze obiectele la panoul plasat la ieșirea din instalație. Panourile compuse de vizitatori în fiecare seară vor rămâne în spațiul expozițional și după intervențiile performative, ca urme ale trecerii acestor corpuri prin spațiu.

Află mai multe

parteneri_web-1.jpg